AGENDA

Festival Eufònic – Castell de Miravet

 

  • Maria Coma i Leuclus actuaran a l’església i a la galeria del Castell de Miravet el diumenge 14 de juliol
  • El concert és gratuït i l’organitzen conjuntament Eufònic i l’Agencia Catalana del Patrimoni Cultural

El castell de Miravet continua la seva col·laboració amb el festival Eufònic i enguany acollirà les propostes musicals de Maria Coma i Leuclus. Serà el diumenge 14 de juliol a les 7 de la tarda a l’església i la galeria de la fortalesa miravetana. El concert l’organitzen l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, responsable de la gestió del monument, i Eufònic – Festival d’arts sonores, visuals i digital-performatives a les Terres de l’Ebre.

La cantant i compositora Maria Coma donarà el tret de sortida a la vetllada musical amb la presentació de seu darrer disc “Vocal roots”, un treball que defineix com a catàrtic, instintiu i a la intersecció entre la música d’autor, l’art sonor i la performance. La proposta de Maria Coma omplirà l’església del castell de suggerents exercicis vocals, evolucions escèniques, arts en moviment i performance artístiques.

El pas d’Eufònic per Miravet el completarà Leuclus, un projecte d’experimentació musical i poètica, que crea versos i sonoritats per ser viscudes en performances poètiques i musicals. Leuclus actuarà a la galeria de l’església on experimentarà amb el so i la paraula basant-se en l’arcaïsme i la contemporaneïtat.

La vetllada a la imponent fortalesa de Miravet té l’objectiu d’apropar l’activitat cultural a la ciutadania i oferir una manera complementària de gaudir del patrimoni monumental fent valer la singularitat dels paisatges de les Terres de l’Ebre a través de la creativitat, la tecnologia i la contemporaneïtat.

Aquesta tretzena edició d’Eufònic, Premi Nacional de Cultura 2023, se celebrarà  al llarg de 10 dies –del 4 al 14 de juliol– en 12 poblacions de les quatre comarques ebrenques i en més de 35 espais naturals i patrimonials. Activitats musicals, instal·lacions artístiques, espectacles de poesia i dansa, accions sonores, performances i arts visuals són les principals propostes d’un festival que acollirà 77 artistes nacionals i internacionals que s’ha convertit en una cita ineludible del calendari cultural del país.

L’entrada és gratuïta, però cal una reserva prèvia.

 

https://patrimoni.gencat.cat/ca/monuments/actualitat/el-castell-de-miravet-acull-una-nova-edicio-del-festival-eufonic