Què és Mirarock?

Des de fa set anys el Castell de Miravet acull el festival MIRAROCK.  Una nit de música en català entre les pedres casi mil·lenàries del Castell Templer de Miravet. Han actuat grups com: Sopa de Cabra, Manel, Catarres, Xeic, Sense Sal, Mano’s rock, Segona Mà, Zoo, Roba estesa, Brams, Manò’s Rock, Suu, Soul Machine, Oques Grasses, Portobello, Els Pets, Maria Jacobs…

El Mirarock l’organitzem conjuntament l’Ajuntament de Miravet i l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural i Produccions Submarines.

I ja és un festival de referència a les Terres de l’Ebre i Tarragona. Te’l perdràs enguany???

ACCÈS AL CASTELL:

-Obertura del recinte 21:30h

Indicacions per arribar al Castell

L’organització posarà autocars llançadora gratuïts per accedir al recinte del Castell. Els podreu agafar abans de l’inci del concert, a l’encreuament del Carrer Verge de Gràcia amb el Carrer Barranc d’En Pol i Carrer de les Flors.

El dia 3 de juny de les 21.00h a les 24.00h pujaran gent al castell

El dia 4 de juny de les 01.30h a les 3.30h baixaran gent del castell

També es pot pujar o baixar a peu

2023

NOTA DE PREMSA

Buhos encapçala el cartell del Mirarock 2023 que se celebrarà el 3 de juny al castell de Miravet

Pepet i Marieta completen el cartell del festival, una de les cites musicals de referència de les Terres de l’Ebre

 Les entrades pel concert es poden adquirir de forma anticipada a través de la plataforma online Entradium i a l’Ajuntament de Miravet (pagament en efectiu)

Enllaç a Entradiu:    https://entradium.com/es/events/mirarock-2023-buhos-pepet-i-marieta-dissabte-3-de-juny

Telèfon Ajuntament 977 40 71 34 de dilluns a divendres de 10.00h a 14.00h

Buhos i Pepet i Marieta ompliran de música i festa el castell de Miravet el dissabte 3 de juny en la desena edició del festival Mirarock que organitzen l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura i l’Ajuntament de Miravet.

La festa al castell de Miravet començarà a les 11 de la nit amb l’actuació de Pepet i Marieta. El grup liderat pel montsianenc Josep Bordes presentarà al Mirarock el seu nou espectacle XX amb el qual celebren els 20 anys de carrera musical. La proposta festiva i ballable de Pepet i Marieta donarà el tret de sortida del concert.

El plat fort de la nit arribarà amb l’actuació de Buhos, un dels grups més populars de l’escena musical festiva catalana. Els tarragonins presentaran a Miravet el seu darrer disc “La nit està que crema” (Halley Records, 2023) publicat aquesta primavera. La banda de Calafell oferirà un espectacle ple de ritme amb un repertori que combinarà les cançons del nou disc i els temes més coneguts de la seva carrera com ‘Volcans’, ‘Mil batalles’ o El dia de la victòria.

Tant l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural com l’Ajuntament de Miravet valoren molt positivament el paper que el festival Mirarock ha jugat a l’hora de donar visibilitat al castell de de Miravet. Igualment destaquen que aquest projecte ha contribuït a enfortir l’oferta cultural d’estiu a la zona i apropar el patrimoni cultural i monumental al públic jove. Al llarg de les seves 10 edicions el festival ha programat artistes reconeguts del panorama  musical de casa nostra com Manel, ZOO, Sopa de Cabra, Oques Grasses, Els Pets, Catarres, Roba Estesa o Brams entre d’altres.

 Venda d’entrades

Les entrades pel concert es poden adquirir de forma anticipada a través de la plataforma online Entradium i a l’Ajuntament de Miravet. L’aforament és limitat i els menors de 16 anys hauran d’anar acompanyats d’un adult. Els menors d’11 anys no paguen entrada. L’organització habilita un servei d’autobús gratuït per accedir al castell amb el següent horari:

El dia 3 de juny de les 21.00h a les 24.00h pujaran gent al castell

El dia 4 de juny de les 01.30h a les 3.30h baixaran gent del castell

Castell de Miravet

El Mirarock se celebra al Castell de Miravet, un dels exemples més destacats d’arquitectura templera que es conserven a Europa. Construït sobre un escarpat turó a tocar del riu Ebre, està envoltat per una gran muralla de fins a 25 metres d’alçada, i domina estratègicament tota la cubeta de Mora. Està gestionat per l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura i és un dels principals atractius patrimonials de les Terres de l’Ebre. La seva posició estratègica ha fet que s’hi succeïssin els assentaments en diferents èpoques i ha tingut un paper important en diferents conflictes. Construït inicialment pels musulmans, immediatament després de la conquesta d’aquestes terres per part de Ramon Berenguer IV, el castell va ser donat a l’orde del Temple, que el va convertir en la seu de la província templera de Catalunya i Aragó. Després de la desaparició d’aquest ordre, el castell va ser remodelat per adaptar-lo a les exigències defensives que va comportar l’aparició de l’artilleria, però l’aspecte i les estructures són essencialment obra dels templers. Així, Miravet s’ha convertit en un dels millors exemples de l’arquitectura militar catalana dels segles XII-XIII.

2022

Nota de premsa:

NP Mirarock 2022 ok

2021

2019

Event cartell digital

2018

2017

Mirarock, Miravet, 2017, Sopa de Cabra, Terres de l'Ebre, Ribera d'Ebre, Sopa de Cabra, Roba Estesa, Mano's Rock, Castell de Miravet

2016

Photo 16-5-16 20 10 34

2015

11337010_428908033936361_331166957597724353_o