El pas de barca de Miravet és l’últim transbordador fluvial que permet creuar el riu Ebre entre Miravet i la C-12 (Eix de l’Ebre). Està format per dos llaguts (anomenats Isaac Peral i Monturiol) units per una plataforma on hi caben fins a tres cotxes. Funciona sense motor com des de fa segles, aprofita la força de l’aigua per creuar d’un costat a l’altre del riu. La barca està subjectada a uns cables que creuen el riu de banda a banda; la força de l’aigua i els coneixements del barquer, són els dos únics motors d’aquesta barca.

L’actual pas de barca fou ubicat en aquest espai l’any 1946 després dels canvis viscuts durant la Batalla de l’Ebre. L’antic pas de barca estava situat al final de la Costa de Riago i format per un únic llagut. El nou pas fou modificat i canviat d’espai per garantir el pas de vehicles pesats i això l’ha permès sobreviure fins avui, sent l’últim pas de barca de l’Ebre que funciona amb regularitat amb els mètodes originals.

 

Si fa mal oratge (vent, pluja, calamarsa) o bé si el cabdal del riu augmenta considerablement, el pas de barca estarà tancat. Trobareu una banderola de color roig al pal de la barca indicant que no creua la barca.

No es permet creuar amb autocaravana.

 

 

-COM ARRIBAR-HI?

 

Des de la C-12 (Eix de l’Ebre) entre les poblacions de Rasquera i Ginestar.

Des de Miravet, a 1km de la Plaça de l’Arenal, pel Camí de la Barca.

+Info: Horaris Pas de Barca

 

-PREUS DEL  PAS DE  BARCA

 

MAPA TURÍSTIC MIRAVET 

 

Imatges

Contacte i ubicació

Municipi Miravet
Telèfon 977 407 134
Correu ajuntament@miravet.cat