Fortalesa templera del segle XII, construida sobre un turó que controla tot el territori, el riu Ebre que passa pels seus peus i domina tota la població de Miravet.  En bon estat de conservació, és un dels grans exemples del seu estil a l’Europa occidental. Es poden visitar les muralles i diferents estances com cavallerisses, cisterna, cuina, refetor, magatzems o l’important església romànica. Està gestionat per l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya.

300px-Catalunya_castell_Miravet4A sobre d’un penya-segat els àrabs decidiren establir el poble de Miravet, i coronant el cingle un imponent castell; convertit en fortalesa-monestir pels templers després de la seva conquesta el 1153. Construït sobre un poblat iber i sobre l’antiga fortalesa musulmana, el conjunt dels segles XII i XIII està considerat un dels millors exemples d’arquitectura romànica de transició, religiosa i militar, de l’Orde del Temple, a tot Occident. Fou seu provincial dels templers a la Corona d’Aragó i entre 1307-1308 patí un llarg setge a mans de Jaume II. L’Orde del Temple fou eliminada i el castell passà a mans dels hospitalers, senyors del castell fins la desamortització de Mendizaval el 1835. El castell té un bon estat de conservació, tot i les nombroses guerres que han succeït, Guerra dels Segadors, Guerra de Successió, Guerra del Francès, Guerres Carlistes i la Batalla de l’Ebre; a més d’intents de demolició. Però el castell de Miravet ha superat aquests conflictes i avui dia encara podem veure’l en majestat, sent un dels monuments més visitats de les Terres de l’Ebre.

COM ACCEDIR?

Al Castell hi podeu pujar a peu o en cotxe.

-A peu: Des de la vora del riu a la Plaça de l’Arenal (podeu aparcar a la Plaça o al Camí de les Illetes) entreu al Cap de la Vila (nucli històric) seguint el Carrer del Riu i dins del poble ja trobareu senyalitzat com accedir al camí que creua la muntanya per pujar fins al castell (15 o 20 minuts aproximadament). No intenteu pujar en cotxe pel nucli històric, els carrers són molt estrets i el pas només es permet a veïns i serveis.

-En cotxe: entreu cap a l’interior del poble pel Carrer Major o el Carrer la Creu i Verge de Gràcia i trobareu senyalitzat l’accés a la carretera del castell per Carrer Barranc d’en Pol. Podreu accedir fins l’aparcament del castell al costat mateix de la fortalesa. Per la carretera hi pot accedir fins un minibus, els vehicles més grans estan prohibits.

MAPA TURÍSITC MIRAVET

http://www.turismemiravet.cat/wp-content/uploads/2017/04/Pl%C3%A0nol-Miravet-2016-A4-1.jpg

HORARIS I INFORMACIÓ:

Horaris web Miravet

Horaris, tarifes i +Info: web castell (Agència Catalana del Patrimoni Cultural)

Castell Miravet

Camí del Castell s/n

977 40 73 68

Tarifa general: 3,5€ (hi ha diferents tipus de descomptes que s’aplicaran a la taquilla +INFO)

Visites guiades:

Els caps de setmana i estiu, truqueu per confirmar els horaris o concertar una visita guiada (977407368)

Els horaris de les visites guiades varien segons la temporada i demanda. La visita guiada té un suplement sobre el preu de l’entrada sense guia.

+Info: Visites Guiades

 

-ALTRES:

Els caps de setmana des del 16 de desembre fins el 28 de febrer:

Visita guiada en català a les 11h i en castellà a les 12,15h

El monument a les teves mans:
L’aplicació mòbil de Monuments presenta el patrimoni gestionat pel Museu d’Història de Catalunya estès per tot el territori català, en tres llengües. Un recorregut pels monuments amb tota la informació necessària per planificar i gaudir de la visita: com arribar-hi, horaris, tarifes, informació per a la descàrrega, activitats familiars i imatges que il·lustren i informen del teu proper viatge… amb continguts actualitzats des del web del museu. Ho trobareu a l’enllaç següent:
http://www.mhcat.cat/monuments_a_les_teves_mans
Més d’informació:
Monestirs.cat – Castell de Miravet
Dossier educatiu: 
Descarrega’t el dossier
VISTA PANORÀMICA DEL CASTELL:
http://www.tinet.cat/portal/uploads/Pan_2_Castell_Miravet_20120112122353.swf

 

Imatges

Contacte i ubicació

Adreça Carretera del Castell s/n
Municipi Miravet
Telèfon 977 407 368
Correu miravet.cultura@gencat.cat
Web http://www.mhcat.cat/monuments/castell_de_miravet
Horari

Elements Relacionats