AQUEST DISSABTE DIA 18 DE NOVEMBRE DE 2023 NO SERÀ VISITABLE EL RECINTE SOBIRÀ, (PATI D’ARMES, L’ESGLÉSIA, GALERIA, REFETOR, MAGATZEM I CELLER)

Fortalesa templera del segle XII, construida sobre un turó que controla tot el territori, el riu Ebre que passa pels seus peus i domina tota la població de Miravet.  En bon estat de conservació, és un dels grans exemples del seu estil a l’Europa occidental. Es poden visitar les muralles i diferents estances com cavallerisses, cisterna, cuina, refetor, magatzems o l’important església romànica. Està gestionat per l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya.

300px-Catalunya_castell_Miravet4A sobre d’un penya-segat els àrabs decidiren establir el poble de Miravet, i coronant el cingle un imponent castell; convertit en fortalesa-monestir pels templers després de la seva conquesta el 1153. Construït sobre un poblat iber i sobre l’antiga fortalesa musulmana, el conjunt dels segles XII i XIII està considerat un dels millors exemples d’arquitectura romànica de transició, religiosa i militar, de l’Orde del Temple, a tot Occident. Fou seu provincial dels templers a la Corona d’Aragó i entre 1307-1308 patí un llarg setge a mans de Jaume II. L’Orde del Temple fou eliminada i el castell passà a mans dels hospitalers, senyors del castell fins la desamortització de Mendizaval el 1835. El castell té un bon estat de conservació, tot i les nombroses guerres que han succeït, Guerra dels Segadors, Guerra de Successió, Guerra del Francès, Guerres Carlistes i la Batalla de l’Ebre; a més d’intents de demolició. Però el castell de Miravet ha superat aquests conflictes i avui dia encara podem veure’l en majestat, sent un dels monuments més visitats de les Terres de l’Ebre.

COM ACCEDIR?

Al Castell hi podeu pujar a peu o en cotxe.

-A peu: Des de la vora del riu a la Plaça de l’Arenal (podeu aparcar a la Plaça o al Camí de les Illetes) entreu al Cap de la Vila (nucli històric) seguint el Carrer del Riu i dins del poble ja trobareu senyalitzat com accedir al camí que creua la muntanya per pujar fins al castell (15 o 20 minuts aproximadament). No intenteu pujar en cotxe pel nucli històric, els carrers són molt estrets i el pas només es permet a veïns i serveis.

-En cotxe: entreu cap a l’interior del poble pel Carrer Major o el Carrer la Creu i Verge de Gràcia i trobareu senyalitzat l’accés a la carretera del castell per Carrer Barranc d’en Pol. Podreu accedir fins l’aparcament del castell al costat mateix de la fortalesa. Per la carretera hi pot accedir fins un minibus, els vehicles més grans estan prohibits.

MAPA TURÍSTIC MIRAVET

+ INFORMACIÓ:

HORARIS: http://www.turismemiravet.cat/horarismiravet/castell/

WEB OFICIAL:

http://patrimoni.gencat.cat/ca/coleccio/castell-de-miravet

 

Castell Miravet

Camí del Castell s/n. 977 40 73 68

+Informació sobre visites guiades al Castell i Miravet: Visites Guiades Miravet

Imatges

Contacte i ubicació

Adreça Carretera del Castell s/n
Municipi Miravet
Telèfon 977 407 368
Correu miravet.cultura@gencat.cat
Web http://www.mhcat.cat/monuments/castell_de_miravet
Horari