La paret on es troben les vies és un lloc emblemàtic i d’interès històric de la població de Miravet, envoltada de trinxeres als peus del Castell i a la mateixa vora del riu Ebre. Aquest entorn idíl·lic, resguardat dels vents locals i cara sud, esdevé un lloc òptim per als amants de l’escalada. Seria interessant donar a conèixer aquest cingle, ja que les vies, unes 30, de caire esportiu estan equipades d’acord amb la normativa de la FEEC (ancoratge d’anella), adopten també un tall més clàssic, on per la morfologia de la roca (fissures, diedres, xemeneies…) s’hi pot també aprendre i/o practicar l’autoprotecció en petita paret (15 a 35m), fet molt poc habitual fins ara a casa nostra. L’aproximació d’aquestes vies és de 5 minuts.

 

Morral de la Covalta

 

El Morral de la Covalta és una modesta i vertical cinglera calcària abocada a l’ Ebre i amb una morfologia rocallosa plena de fractures (diaclases), característica que li dóna un fesomia feréstega i un caràcter d’escalada clàssica, pròpia de parets d’aventura amb renom i d’escenaris prepirinencs, i per tant ben diferents a escoles i sectors del sud de Catalunya amb dimensions similars.

A recer del mestral (cerç per als miravetans), la presència imponent del gran riu dóna singularitat i atractiu a aquest indret, i les fissures, els diedres i les xemeneies conviden a l’escalada de tota la vida