Camins i senders de “La Cameta Coixa”

Tres rutes de muntanya des de Miravet que convinen la natura, la història i el paisatge.

Recuperades pel CEM La Cameta Coixa que organitza cada any la Cursa de Muntanya de Miravet.

Els camins estan senyalitzats durant tot el recorregut i són circulars. Es poden iniciar des del final del nucli històric (Cap de Vila) o des del parquing del castell. Els camins tenen poca ombra, durant els mesos de més calor es recomana realitzar-los a primera hora del matí o a la tarda, i anar ben preparats amb aigua, crema solar, etc.

Rutes (Circulars):

 

Itinerari Trinxeres de la Covalta: Color lila: 3,5km/ 160m desnivell positiu (durada 1h 30min)

(Des del nucli històric o des del pàrquing del Castell accedirem per senders de muntanya on es trobaran les restes d’unes trinxeres de la Batalla de l’Ebre, antics camps de cultiu amb marges i edificis de pedra seca fins pujar al punt més alt de la Covalta i els seus penya-segats)

Itinerari Trinxeres de la Covalta

 

Itinerari Batalla de l’Ebre: Color verd: 8,2km/ 350m desnivell positiu (durada 3h 15min)

(Des del poble vell o el pàrquing del castell entrarem per senders interiors i pistes on es passa per cultius tradicionals, masets i zones de muntanya on van transcorre alguns dels enfrontaments de la Batalla de l’Ebre, com els barrancs del Negrer i Platilles; per retornar per la vora del riu fins al poble.

Intinerari Batalla de l’Ebre

 

-Itinerari Cursa de muntanya “La Cameta Coixa”: Color blau: 19km/ 1300m desnivell positiu (durada 6h)

Des del 2008 el Centre Excursionista de Muntanya “La Cameta Coixa” de Miravet organitza una cursa al poble. Aquest sender segueix un dels principals recorreguts de la cursa que cada any varia lleugerament. Començant des de la Plaça de l’Arenat, puja cap a la Covalta, per endinsar-se al les Mallades, camí cap al Pinell i Benifallet. Es puja fins a la Talaia (391m) on es gaudeix d’una vista impressionant de tot el territori per després retornar cap a Miravet.

Intinerari Cursa “La Cameta Coixa 2012” 

 

Enllaços Itineraris:

Itinerari Trinxeres de la Covalta

Intinerari Batalla de l’Ebre

Intinerari Cursa “La Cameta Coixa 2012” 

Mapa de l’editorial PIOLET on podeu trobar les tres rutes i tota la informació.

 

ALTRES RUTES:

GR99

El GR-99 és un antic camí que recorre el riu Ebre des del seu naixement a Fontibre (Cantabria) fins a la seva desembocadura al Parc Natural del Delta de l’Ebre.


Aquest camí s’ha estructurat en 42 etapes cadascuna de les quals té una longitud de 23 kilòmetres. Aquestes etapes finalitzen en poblacions que disposen de serveis mínims.

(De Miravet a Benifallet la ruta creua el nucli històric (Cap de la Vila) i prossegueix per camins propers al riu durant 12km fins enllaçar amb la Via Verda. – A uns 6km de Miravet el camí s’estreteix entre la muntanya i el riu i hi ha un despreniment on s’ha de passar per sobre de les roques, sobretot dificulta el pas amb bicicleta. Quan arribeu a l’estret seguiu el caminet que va per la dreta, que permet passar el despreniment des d’un punt més segur).

+INFO

Via Verda

L’antiga via de la Vall de Zafán que unia l’Aragó amb l’Ebre fou abandonada i ara reconvertida en un camí natural per practicar senderisme i ciclisme.
+INFO

L’estació més pròxima a Miravet és la de Pinell de Brai a uns 18Km.

Resultat d'imatges de vall de zafan

http://www.casaruralvalero.com/wp-content/uploads/2011/05/val-de-zafan-mapa.jpg

Rutes aventura

Gaudeix de rutes d’aventura per Miravet i voltants amb:

Rutes natura

Disfruta dels espais naturals més pròxims a Miravet i que tenen una gran oferta:

Foto: Reserva Natural de Sebes

Foto: Pantà de Riba-roja

Foto: Serra de Llaberia